Építésztervező szakirányú továbbképzés

A képzés koordinátora: 
Középülettervezési Tanszék
Képesítés megnevezése: 
Okleveles építésztervező szakmérnök (MSc, ill. építészmérnöki alapdiploma esetén) Okleveles építésztervező szakértő (MA, ill. építőművészeti, vagy belsőépítész-építész alapdiploma esetén)
Legközelebbi indítás: 

2014. szeptember

Jelentkezési határidő: 
2014. június 30.
Előképzettségi követelmény: 
MSc, ill. MA végzettség
A képzés időtartama: 
4 félév
Intenzitás, tanórák/foglalkozások ideje: 
péntek délutánonként
A képzés nyelve: 
magyar
A képzés költsége: 
180.000.- Ft/félév
Kapcsolattartó: 
Karácsony Tamás DLA, egyetemi docens
E-mail: 
karacsony.t@kozep.bme.hu
Telefon: 
+36 20-923-3181
Rövid ismertető: 

A képzés alapvetően a tervezési készséget kívánja fejleszteni, minden kiegészítő ismeret, illetve diszciplina ennek van alávetve. A kurzus négy szemesztere négy, egymásra épülő, egymással összefüggő építészeti tematika köré szerveződik. E négy problémakör végső soron az építészet speciális tér - idő rendszerével kapcsolatos, azaz az építészet egészét a hely - kor relációban vizsgálja.

Az első három félév foglalkozik az építészeti hellyel, a természetestől a mesterséges (művi) felé haladva (természet, falu, város), a negyedik az idővel, az idő és az építészet viszonyával (épített örökség).

Feladataink a kurzusokon megszerzett ismeretanyag gyors, hatékony, érzékeny feldolgozását célozzák, miközben aktuális szakmai kérdésköröket is boncolgatnak (ökologikus építés, energiatudatosság ) és egyben reagálnak a kortárs építészet éppen aktuális felvetéseire, a most zajló építészeti kérdésekre.

A két éves kurzus mesterei: Balázs Mihály, Golda János, Karácsony Tamás, U. Nagy Gábor, Zsuffa Zsolt