Új építész-informatika labor

A BME Építészmérnöki Karán – egyetemünk több éves ingatlanfejlesztési projektjének keretében – elkészült 60 munkahelyes építész‐informatika labor átadására 2013. február 15-én, pénteken, 10 órakor kerül sor a Műegyetem K. épület 217-es termében. A labort dr. Péceli Gábor, egyetemünk rektora adja át a használóknak.

A fejlesztés az Építészmérnöki Kar története során egyedülálló támogatási formában, Frendl Ervin építészmérnök nagyvonalú 32 milliós forintos magánadományának segítségével valósult meg.

A labor három klimatizált Duna parti teremből áll, termenként 21-21 db nagy teljesítményű CAD munkaállomással és 23 colos monitorral felszerelve. Ez a kiépítés lehetővé teszi, hogy a gyakorlati órákon a korábbi kettő helyett minden gépnél csak egy hallgató dolgozhasson.
A terveket az egyetem oktatói készítették, a belső bútorozás ergonómiai és funkcionális szempontból egyaránt említésre méltó megoldásával.

Külön köszönetet mondunk Frendl Ilonának és Frendl Ervinnek, valamint a Graphisoft R&D Részvénytársaságnak a laborok építéséhez nyújtott anyagi támogatásukért, valamint a tervezők és a kivitelezők munkájáért.

Laborátadással kapcsolatban további részletek itt olvashatók.

2013. 01. 07.

Hírcsoport: