A TDK Képzőművészeti Szekciójának kiállítása

A TDK Képzőművészeti Szekciójának ez évi kiállítása 2013. november 5-től 15-ig tekinthető meg a Rajzi Galériában (Rajzi és Formaismereti Tanszék, K ép. III. 20.).
 
A kiállító építészhallgatók a szobrászattól a fotón keresztül az animációig különféle művészeti területeken, műfajokban dolgoznak. A művek között a konceptuális indíttatás, a társadalmi, szociológiai érzékenység mellett a zenei, a filozófiai inspiráció, az önfeltáró, személyes hangütés, a térre és anyagra irányuló kísérletező figyelem egyaránt megjelenik.
 
A kiállítás díjnyertesei jogot szereznek a következő Országos Művészeti Diákköri Kiállításon és Konferencián való részvételre. Az OMDK fennállása óta eltelt több mint tíz évben az Építészkar hallgatói a Művészeti Egyetemekkel való szoros versenyben számos első díjat nyertek, illetve jó néhány második és harmadik helyezést értek el a szobrászati, iparművészeti, művészetelméleti, akcióművészeti és más szekciókban.
 
 
Legutóbb ez év tavaszán, az Egerben megrendezett OMDK Kiállításon és Konferencián Harmat-Szabó Zoltán munkája az Intermédia Szekcióban nyert harmadik díjat.
 
A Rajzi és Formaismereti Tanszék tanárainak és meghívott oktatóinak vezetésével a társművészetek területein végzett kreatív alkotómunka olyan tapasztalatokhoz, képességekhez és inspirációkhoz juttatja az építészhallgatókat, olyan gondolkodásmódot és érzékenységet fejleszt ki bennük, ami reményeink szerint beépül az építészet terén végzett munkájukba és elmélyíti saját, szűkebb szakmájukról való gondolkodásukat is.
 
Üveges Gábor PhD
Szekció titkár, konzulens
2013. 11. 05.

Hírcsoport: