Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem és Tervező Tábor

2016. július 1-3. között rendezik meg a 6. Tervező Tábort, majd ezt követően Nyári Egyetemet Sárváron olyan egyetemisták számára, akiknek jövendőbeli szakmája kapcsolódik az urbanisztikához, vagy szakmájuk mellett érdekel az építészet.

A város, egyáltalán a települések tervezése, fejlesztése évezredek óta izgalmas kérdése a társadalomnak. Tulajdonképpen a város polgárai büszkén mondhatják: „A város mi vagyunk.” Ennek a sokszereplős, több tudományt és praxist igénylő tevékenységnek alapvető kérdése, hogy az ágensek közül ki vigye a prímet, illetve, hogy miként lehet harmóniára jutni, minden szempontot megfelelően mérlegelni, és jó, kiegyensúlyozott döntéseket hozni.

A szervezők három feladatot fogalmaztak meg, amelyhez három, öt-hat fős csapatot szerveznek: az első feladat építészeti, a második város- és tájépítészeti, a harmadik településtervezői, közlekedésmérnöki jellegű.

Figyelem! Az első 5 egyetemista, aki hoz magával még egy jelentkezőt, a Tervező Tábor részvételi díjáért a Nyári Egyetem összes programját és ellátását is magáénak tudhatja!

További információ a programról és az árakról a tábor honlapján, Facebook eseményében és ismertetőjében olvasható.

A jelentkezési lap innen letölthető.

2016. 05. 22.