Re-design: újra-standolunk

forrás: www.humusz.hu

A Humusz Szövetség pályázatot hirdet tervező, formatervező szakos, ipar-, vagy képzőművész és mérnökhallgatók részére "Re-design - újra-standolunk" címmel.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. március 20.

A Humusz Szövetség pályázatot hirdet tervező, formatervező szakos, ipar-, vagy képzőművész és mérnökhallgatók részére "Re-design - újra-standolunk" címmel. A pályázat célja olyan kreatív látványtervek készítése előre megadott témában, amelyek megvalósítása lehetséges újrahasznosított- vagy maradékanyagokból. Az alkotások célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítsék a „re-design” irányzatot, és elősegítsék, hogy a környezettudatos gondolkodás beférkőzzön a mindennapi életbe. A pályázatot a Humusz Szövetség az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásában valósítja meg.

A pályázat témája a standolás: a pályázóknak egy olyan egyedi standot kell megtervezniük, amelynek alapanyagai maradékok/újrahasznált/újrafeldolgozott anyagok, és amely ugyanakkor beleillik a Humusz Szövetség arculatába.


Pályázók köre: Ipari- termék és formatervezői, ipar-, vagy képzőművészi, formatervező művészi vagy hasonló szakos egyetemi hallgatók. Egyéni vagy páros pályázatok benyújtására van lehetőség.

Díjazás

Első díj: Az első helyezett egyedi kívánságai szerint kialakított re-design biciklit kap 45 000 forint értékben.
Különdíj: szemléletformáló ajándékcsomag.

A legjobb helyet elért pályaművet a Humusz Szövetség legyártatja és bemutatja a 2015. április – október között megrendezésre kerülő Re-design országos vándorkiállításon megjelölve az alkotót.


A teljes pályázati kiírás az alábbi címen található: http://humusz.hu/ujrastandolunk

Ezenfelül meghirdetésre került egy kreatív alkotói pályázatunk is "Re-design - Gondold újra!" címmel, amelynek témája az egyes tárgyak funkciójának újragondolása és ezekből újrahasznosított használati tárgyak barkácsolása. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítse a „re-design” irányzatot, ezáltal is elősegítve a környezeti szemléletformálást.

Két kategóriában lehet indulni:

1. kategória: bármilyen használati tárgy készítése a következők valamelyikéből: fölösleges/tönkrement bicikliből, bőröndből, harisnyából, esernyőből, régi játékokból.
2. kategória: kisebb méretű irodai kellék készítése, ami lehet: kalaptartó, papírtartó, kisszekrény, virágkaspó, asztali-, vagy állólámpa, beltéri recycling designkuka stb.

Díjazás:

I. díj: Mindkét pályázati kategóriában 45 ezer forint értékű, szemléletformáló ajándékcsomag, valamint a Re-krea különdíjak is kiosztásra kerülnek.

A legjobban sikerült, illetve a legtöbb like-ot kapott pályaműveket a Humusz Szövetség a 2015. április – október között, az ország 11 helyszínén megrendezésre kerülő országos „Re-design vándorkiállításon” mutatja be, amelynek indulásakor nyilvános sajtómegnyitóra kerül sor. Az esemény díszvendége, a pályázat zsűrijének egyik tagja Ullmann Mónika, a közismert színésznő.

A teljes pályázati kiírás az alábbi címen található: http://humusz.hu/redesignpalyazat

 
forrás: Humusz Szövetség
2015. 03. 06.