Professzori székfoglaló

Egyetemi tanári címet kapott a BME Építészmérnöki Kar két oktatója, Szabó Levente DLA és Vasáros Zsolt DLA.

A BME Professzori székfoglaló időpontja: 2019. szeptember 23. 14:30 - 17:30
Helyszín: BME Díszterem


Az eseményre 2019. szeptember 19-ig lehet regisztrálni az alábbi linken:
https://regisztracio.bme.hu/bme-professzori-szekfoglalo-20190923

SZABÓ LEVENTE DLA

1999-ben diplomázott az Építészmérnöki Kar Középülettervezési Tanszékén, ahol 2001 óta meghívott, 2007 óta főállású oktató. 2008-ban szerzett DLA fokozatot, 2017-ben habilitált, 2018-tól tanszékvezető-helyettes. A graduális képzésben való részvétele mellett az Építőművészeti Doktori Iskola oktatója, 4 fokozatot szerzett doktorandusz témavezetője. Építészeti szakcikkek, tanulmányok, 4 könyvfejezet és egy könyv szerzője. 2012-2015 között az MTA Bolyai János Kutatói Ösztöndíjasa. Országos tervpályázatok többszörös díjazottja. Középületek és műemléki rekonstrukciók mellett (Népliget Center, Móricz Zsigmond körtéri Gomba, BME Sportközpont, régi budai Városháza) köztérmegújításokon és köztéri emlékműveken (a soproni Várkerület, az ELTE Trefort-kerti emlékműve, a Reformáció 500. évfordulójának köztéri installációja a Kálvin téren) dolgozott kollégáival. Ybl Miklós-díjban, Molnár Péter Emlékdíjban, ICOMOS Díjban, Magyar Formatervezési Díjban, Pro Architectura Díjban, Piranesi Award Honorable Mention elismerésben és Budapesti Építészeti Nívódíjban részesült. Munkáit számos hazai és nemzetközi kiállítás mutatta be.

VASÁROS ZSOLT DLA

Vasáros Zsolt 1973-ban született. 1997-ben szerzett diplomát a BME Építészmérnöki Karán. További tanulmányokat az ELTE-n, Bécsben és Kölnben folytatott. DLA fokozatát 2005-ben szerezte a BME Építészmérnöki Karának Építőművészeti Doktori Iskolájában, ugyanitt habilitált 2017-ben, 2018-ban Ybl Miklós-díjjal tüntették ki. 2003-óta főállású oktató a BME-n, 2017 júliusától az Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék vezetője. Eddig 10 doktorandusszal foglalkozott, közülük ketten fokozatot szereztek.
Vasáros Zsolt szakmai életében az oktatás, a kutatás és a tervezői praxis együtt van jelen, habilitációs tézisei is e hármasságra épültek. A graduális oktatáson túlmutató terepmunkát, kutatást is szervez és irányít Magyarországon, Erdélyben és a Közel-Keleten, ahol a konfliktuszónák világa és az építészetileg sűrűn rétegzett területek után vonzódik. Több tucatszor járt és dolgozott hallgatóival együtt Egyiptomban, az utóbbi időben Észak-Irakban, Szíriában és Mexikóban.

A BME Építészmérnöki Kar gratulál a kinevezésekhez!

2019. 09. 11.

Hírcsoport: