Partnerség európai dimenzióban

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2014. június 26-án, csütörtökön, 10.00 órai kezdettel a BME Q épületében (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q épület Simonyi terem) tartja A Műegyetem a Horizonton - Partnerség európai dimenzióban 2014 című rendezvényét.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2013-ban arra biztatta régi és új partnereit, hogy céljaik megvalósítása során minden eddiginél bátrabban támaszkodjanak a Műegyetem K+F+I szakértelemére és kapacitására. 2014-ben ennek európai vonatkozásait helyezi rendezvénye középpontjába.

Követve a Horizon 2020 stratégiai célkitűzéseinek megfelelően annak bemutatása a cél, hogy a kiválóság a tudományban, az ipari vezető szerep és a társadalmi kihívásoknak való megfelelés hogyan érhető tetten a Műegyetem átfogó szakmai programjaiban, és mindez hogyan kínál, ill. eredményez partnerséget európai dimenzióban.

A rendezvény határozott célja, hogy a Műegyetem az európai programokban eddig elért eredmények, az azok révén elnyert konzorciumi tagságok bemutatásával meggyőzze európai dimenzióban gondolkodó partnereit:
komoly üzleti és szakmai előnyök záloga a partnerség a Műegyetemmel. Ennek megfelelően a rendezvény célközönségét egyrészt a gazdaság azon szereplői alkotják, akik még nem aknázták ki az ezekben az együttműködésekben rejlő lehetőségeket, másrészt azon intézmények képviselői, akik e partnerség létrejöttét és megerősödését katalizálni tudó eszközökkel rendelkeznek.

10.00 órától 12.30 óráig a Plenáris szekció keretében a Műegyetem kiemelt kutatási területeinek vezetői tárják fel eredményeiket, eddigi partnerségeiket, ill. azokat a lehetőségeket, amelyeket a Műegyetem 8 karán és mintegy 80 tanszékén egyidejűleg rendelkezésre álló szerteágazó szakmaiság és kapacitás kínál. Európai dimenzióba helyezve szóba kerülnek az intézmény kiemelt témái: Fenntartható energetika, Járműtechnika, közlekedés és logisztika, Biotechnológia, egészség- és környezetvédelem, Nanofizika, nanotechnológia és anyagtudomány, ill. Intelligens környezetek és e-technológiák kifejezetten interdiszciplináris együttműködésekben művelt témáink mellett az újonnan meghirdetett Katasztrófa-megelőzés: korszerű mérnöki módszerek.

12.30 órától 14.00 óráig pedig a sajtótájékoztatóra és az ebédre kerül sor. Jelentkezni a rendezvény regisztrációs felületén lehet.

A szervezők nagy tisztelettel és szeretettel várják a szervezeti egységek munkatársait!

2014. 05. 21.

Cimkék:

Hírcsoport: