Ötletpályázat - Vidéki ház Kisszékelyben

A 2016-ban indult tervpályázat-sorozat folytatásaként, a Style&Home Kft. által életre hívott OTTHONNEKED összefogás nyílt titkos ötletpályázatot hirdet építészek, valamint építész hallgatók számára. A fenntarthatóság mint az első pályázatban megfogalmazott cél és problémafelvetés az idei pályázatban is központi szerepet játszik. Az általános tematika mellett jelen kiírás az előző pályázatok teoretikus témaválasztása után egy konkrét helyszínre épülő lakóház ötletpályázati terveinek elkészítéséről szól.

A pályázat Kiírója és Támogatói számára a korszerű és hosszútávon fenntartható, otthonos házak és lakások építése elsődleges fontossággal bír. Az ehhez szükséges szakembergárda, köztük kiemelten az építészek szakmai támogatása nélkülözhetetlen feladat. Ezért a pályázat sorozat általános célja továbbra is az, hogy az építészek és az építőipar szorosabb együttműködését elősegítse.

A motivált, kreatív alkotók legszélesebb körének megszólítása érdekében a pályázaton való részvételre a Kiírók ezúttal is egyaránt várják a szakmai pályafutásuk elején járó építészhallgatókat és a praktizáló építészeket.

A fenti általános célon túl az idei pályázat az előzőektől eltérően konkrét helyszínre és konkrét megrendelő számára szeretne a beérkező pályamunkákkal egy későbbi beruházáshoz segítséget nyújtani. Az ötletpályázaton nyertes vagy díjazott minden pályamű szerzője lehetőséget kaphat arra, hogy a leendő megrendelővel a továbbtervezésről, majd pedig az engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítéséről tárgyaljon.

Jelen építészeti pályázat eredményhirdetése után és annak ismeretében a Kiírók szeretnének elindítani egy belsőépítészeti ötletpályázatot is, melynek témája a kisszékelyi lakóház enteriőr tervezése lesz. Ehhez a pályázathoz, mint kiindulási tervezési feltételt, a Kiírók szeretnének kiválasztani és felhasználni az építészeti ötletpályázat nyertes pályaműveiből két lakóháztervet.

Nem utolsó sorban pedig a pályázatnak az is a kifejezett célja, hogy a kis Tolna megyei falura ráirányítsa az építészeti örökségre és a természeti értékekre érzékeny alkotók figyelmét.

Részletek: https://otthonneked.hu/palyazatok/

2019. 02. 21.

Hírcsoport: