Műemlékeink Friss Szemmel fotópályázat

Pályázat logója

A pályázat kiírója a Magyar Építőművészek Szövetsége, valamint a Miniszterelnökség. A pályázat célja az alkotók bemutatkozási lehetősége mellett több, Budapesten az utóbbi években megújult, vagy jelenleg befejezéséhez közeledő műemléki középület-felújítás újszerű látásmóddal történő, kreatív bemutatása. A Kiírók a pályázatot többek közt arra tekintettel jelentetik meg, hogy a 2014. év az építészet éve Magyarországon. A pályázatra az építészet iránt érdeklődő fotósok azon pályaműveit várják, melyek e témához illeszkednek.

A képeknek a pályázat időtartama alatt bármikor, akár a Kiírók által biztosított, az építkezések kulisszatitkaiba is belátást engedő fotóséták egyike során kell készülniük. A fotósétákon való részvétel ugyanakkor csupán a Kiírók által biztosított lehetőség, amely nem feltétele a pályázaton való indulásnak.

A pályaművek kizárólag digitális formában, a http://www.frissszemmel.hu URL címen történt regisztrálás után tölthetők fel.

A bemutatandó helyszínek:

1. A Nemzet Főtere - a Kossuth tér átépítése

2. A megújuló Várkert Bazár

3. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem elhelyezése a Ludovika Campusban beruházás keretében megújuló, Pollack Mihály által tervezett „Ludovika Főépület”.

4. A megújuló Pesti Vigadó

5. A Zeneakadémia nemrég átadott, kívül - belül magas színvonalon helyreállított épülete

Beadási határidő: 2014. május 16. 24:00

További részletek itt.
 

2014. 04. 28.