Meghívó a perbáli kukoricagóré felszentelésére

A Perbáli Gyermekotthon lakói és dolgozói szeretettel meghívnak minden érdeklődőt az új kukoricagóré felszentelésére és átadójára, majd az azt követő kerti fogadásra, amire 2014 szeptember 14-én (vasárnap) délután 4-órai kezdettel kerül sor Perbálon (Perbál, Fő utca 1.).

A Tovább Élni Egyesület Perbáli Gyermekotthona közel 20 éve próbál sérült emberek számára teljes életet biztosítani. Az intézmény részben önellátásra rendezkedett be, ezért az épületegyüttest különböző mezőgazdasági épületek egészítik ki. Mindez nem csupán gazdasági megfontolásokból ered, hanem a terápiás foglalkozások szerves részét jelentik a növénytermesztéssel és állattartással kapcsolatos feladatok.

A 2009-es év egyik tavaszi vihara megrongálta az otthon kukoricagóréját, olyan súlyosan hogy az összedőlt. A helyreállítást a BME Építészmérnöki Kar, Középülettervezési tanszékének hallgatói készítették el 2013 nyarán.

Az újjá épített góréban egyszerre van jelen innováció és hagyomány. A viharok jelentette nagy széltehernek vékony vasbeton szerkezet áll ellen, míg a tárolást és szárítást klasszikus lécváz biztosítja.

— Metszet folyóirat 2014. július

Az építmény a BME Középülettervezési tanszék többéves építőtábora keretében készült el. A góréépítés története itt olvasható: http://www.kozep.bme.hu/epitotabor2013-perbal/

További információk az építőtábor Facebook oldalán, valamint az esemény meghívójában olvashatók.

2014. 09. 09.

Hírcsoport: