A kutatói és alkotói kiválóság támogatása a kutatások és az innováció elősegítésére

Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjpályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hazai kutatók és alkotóművészek utánpótlására és pályán tartásuk támogatására.

Az ÚNKP ösztöndíjpályázatai olyan, a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzéseiben, mesterképzéseiben vagy doktori képzéseiben részt vevő hallgatókat, doktorjelöltjeket és 40 év alatti oktatókat-kutatókat támogatnak, akik kimagasló kutatási és alkotói tevékenységet végeznek, illetve abban kiváló teljesítményt nyújtanak.

A program célja, hogy minden tudományos és művészeti területen támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, az elindulást, majd a pályán tartást a tudományos és művészeti pályán, valamint a nemzetközi szinten is kiváló, fiatal kutatók és alkotók munkáját.

A pályázatokat a minisztériumi kiírás alapján 2016. június 10. és 2016. június 27. között lehet benyújtani. Ugyanakkor a BME kéri az érdeklődőket, hogy ezt lehetőség szerint június 17. és június 27. között tegyék meg, mivel az intézmény addigra alakítja ki a pályázatok kezelésével kapcsolatos belső folyamatait.

A pályázat személyesen történő leadási határideje a Dékáni Hivatalban 2016. június 27. (hétfő) 15:00. A pályázati felhívás szerint a jelentkezés postai úton is feladható legkésőbb 2016. június 27-i dátummal.

A pályázati dokumentáció ITT érhető el.

Az ÚNKP pályázattal kapcsolatos további információk ezen az oldalon lesznek elérhetők.

A pályázattal kapcsolatban további információt a BME intézményi kapcsolattartói nyújtanak.

Az Építészmérnki Kar kapcsolattartója: Dr. Sipos András, tudományos dékánhelyettes. Elérhetőségei: Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K ép. 1. em. 23., tel.: +36 (1) 463-3521, e-mail: tdh@epitesz.bme.hu

 

Forrás: A BME honlapja

 

2016. 06. 08.

Cimkék:

Hírcsoport: