A Jövő Otthona

A Style&Home Kft. által szervezett építőipari összefogás nyílt, titkos építészeti ötletpályázatot hirdet pályakezdő és a már praktizáló építészek számára.

A pályázat tárgya valós magyarországi helyszínre és egy választott családmodell számára lakóház tervezése a fenntarthatóság szellemében, jövőbe mutató építészeti megoldásokkal. A tervek a későbbiekben részei lehetnek egy mintaterv gyűjteménynek is. A támogató cégek a kiírásban megjelölt kapcsolattartón keresztül a pályázati idő alatt a termékeikről, innovatív technológiáikról konzultációs lehetőséget biztosítanak.

A tervpályázat célja arra a kérdésre választ napni, hogy léteznek-e építészeti, a teret és a formát, sőt az esztétikát érintő kritériumok, melyek a technikával és a technológiával együttműködve hozzájárulnak a fenntarthatósághoz. Olyan terveket várnak, melyek a fenntarthatóság, energiatudatosság, helyénvalóság fogalmát az építészet felöl közelítik, integrálva ugyanakkor a tér- és formaalkotásba az építőipari innovációkat is. Ezzel a pályázat az építészeti kreativitás és az építőipar szorosabb együttműködéséhez szeretne hozzájárulni.

A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a pályázat honlapján lehet megtenni. A pályázaton való részvétel díjmentes. A pályázaton részt vehet:

I. kategória - minden építész végzettséggel rendelkező tervező

II. kategória - minden szakirányú egyetemi oktatásban résztvevő, diplomával még nem rendelkező hallgató

A pályázat lebonyolításának időtáblázata:

  • Tervpályázat meghirdetése: 2016. december 9.
  • Kérdések határideje: 2017. február 3.
  • Pályaművek beérkezésének határideje: 2017. március 15.
  • Pályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2017. április 5-9. - Construma Kiállítás
  • Pályaművek feltöltésének kezdete: 2017. január 13.

Kategóriánként az első három helyezett pénzdíjazásban részesül. Ezen felül a kiíró és támogató cégek különdíjakat is kiosztanak az általuk kiemelkedőnek ítélt pályamunkák szerzőinek. A pályázat összdíjazása: nettó 2.200.000. Ft. A különdíjak listája elérhető a pályázati weboldalon.

További információ a pályázati kiírásban olvasható.

2016. 12. 21.