Hauszmann-díj 2014

A BME Építészmérnöki Kar felhívást tesz közzé Hauszmann-díj elnyerésére. A díjra azok pályázhatnak, akik diplomatervüket 2014-ben védték/védik meg a BME Építészmérnöki Karán.

A pályázatoknak
2014. június 30. hétfő 14 óráig
kell beérkezniük a BME Középülettervezési Tanszék titkárságára. (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K.299.).

Kötelezően benyújtandó munkarészek

Egy darab 70×100 cm méretű, álló helyzetű, nyomtatott és kemény kartonra kasírozott tabló, amely kizárólag az eredeti (megvédett) terv részeinek (előtanulmányok, vázlatok, szövegek, makettfotók, terv) felhasználásával készült. A tabló formai kötöttségeit a Középülettervezési Tanszék honlapjáról letölthető minta tartalmazza.

Adatlap az alábbi tartalommal: név, telefonszám, postacím, email cím, diplomaterv címe, dátum, tanszék és építész konzulens neve.
Tanszéki ajánlás, melynek formája: a pályázónak fel kell iratkoznia a diplomáztató tanszék vezetője által aláírt listára, melyben az a tervet Hauszmann-díjra javasolja.
Makett, méretre szabott védődobozban (beadása nem kötelező).
Tervezési napló, eredeti vázlatok összefűzött formában (beadása nem kötelező)
Pdf formátumban (CD):
A benyújtott tabló összképe 21×29,7 cm, 300 dpi
Az egyes ábrák külön-külön 21×29,7 cm, 300 dpi
A szerző arcképe, 5×5 cm, 300 dpi

Évente öt, egyenrangú díj – érem és oklevél – adományozható.

A díj odaítélésére építészekből álló bizottság tesz javaslatot, melynek tagjai Czigány Tamás, Csomay Zsófia, U. Nagy Gábor.

A díjat az őszi diplomaátadó ünnepélyen a Kar dékánja adja át. A pályázati anyagból kiadvány és kiállítás készül, a benyújtott dokumentációkat – a makett és a tervezési napló, eredeti vázlatok kivételével – megtartjuk és archiváljuk.

Balázs Mihály
a Hauszmann-díj kurátora

2014. 06. 13.

Hírcsoport: