Glokális építészet - könyvbemutató

A BME Építészmérnöki Kar Építőművészeti Doktori Iskola GLOKÁLIS ÉPÍTÉSZET című tanulmánykötetének bemutatójára 2019. november 27-én, szerdán 18 órakor, a FUGA Budapesti Építészeti Központba kerül sor.
Köszöntőt mond Mihály Balázs DLA építész, egyetemi tanár, a BME Építőművészeti Doktori Iskola vezetője.
A kötetet bemutatja Dr. Ferkai András építész, egyetemi tanár.

A glokális építészet meglehetősen tág fogalomköre egyszerre érint kulturális, szociális vagy éppen ökológiai problémákat, melyek az építészet, illetve az építészek részéről is aktív és innovatív válaszokat igényelnek. Az úttörő vagy példaszerű kezdeményezések feltérképezése a hazai és nemzetközi színtéren is a lehetőségek és a felelősségek számbavételére késztetnek. Új szemléleti és magatartásformák számbavételére késztetnek. Új szemléleti és magatartásformák határozzák meg a szakma átalakulóban lévő önképét, amelyek felmutatása a globális térben és lokálisan is tanulságokkal járhat. Ezekre az általános kérdésekre kerestek nagyon is konkrét válaszokat a kötet szerzői.

A kötet szerzői: Bognár Melinda, Deichler Tímea, Gyökér András, Jakab Dániel, Kovács Károly, Kurucz Olívia, Major Zoltán, Müllner Péter, Öcsi Gabriella, Rigó Bálint, Ritter Dániel, Sági Gergely és Virág Anett

A kötet megvásárolható a helyszínen, majd a készlet erejéig a Fuga-ban, és a Műegyetemen, a Középülettervezési Tanszék titkárságán.

2019. 11. 25.

Hírcsoport: