Felvételi vizsga forma- és vizuális környezettervező mesterszakra

A vizsgák helye: BME Központi épület (Budapest, XI. Műegyetem rakpart 3.), északi lépcsőház, III. emelet, Rajzi és Formaismereti Tanszék rajz termei.

Az írásbeli vizsga időpontja: 2015. május 29. (péntek) 10:00-14:00
A feladatok (rajzfeladat, illetve tervezési-modellezési feladat) megoldására összesen négy óra áll rendelkezésre.

A vizsgázó hozza magával:

  • a behívólevelét kinyomtatva;
  • személyi igazolványát (ennek hiányában a vizsgát nem kezdheti meg),
  • 2 db A3 méretű rajzlapot,
  • B-2B-3B-es grafit ceruzát, rajztáblát, rajzszeget, radírt,
  • makettezéshez szükséges anyagokat (fehér vagy barna karton: sörkarton, duplex/triplex lemez, mikrokarton, stb., vagy/és balsafa lemezek (1-2 mm) és fenyőfa léceket 1-2 mm-es) és eszközöket (sniccer, ragasztó, vonalzó, vágáshoz alátétlemez))
  • a készpénz-átutalási megbízás (4000,- Ft, az alkalmassági vizsga díja) befizetését igazoló feladóvevényt. (Ezt a vizsgán le kell adnia, szükség esetén a befizetésről a postán kérhet igazolást.)

 

Fontos tudnivalók:

A rajz alkalmassági vizsgát csak a megadott időpontban tartjuk, pótlásra nincs lehetőség. Aki a vizsgán „nem felelt meg” értékelést kap, nem vehető fel az adott jelentkezési helyre.

A rajz alkalmassági vizsgán elért eredményéről előreláthatólag a forma- és vizuális környezettervező mesterszak (MSc) képzésre jelentkezők 2015. június 12. (csütörtök) után kapnak értesítést. A kiértékelt feladatokat a felvételiző észrevételezési jog nélkül megtekintheti 2015. június 17-én (szerdán) 10.00-13.00 között a Rajzi és Formaismereti Tanszéken (BME Központi épület III. emelet 20).

A szóbeli vizsgák 2015. június 15. és július 10. között lesznek, a pontos dátumról e-mail-ben, illetve a tanszéki honlapról értesülnek a jelentkezők.

Az alkalmassági vizsga szervezésével kapcsolatos esetleges kérdéseire az (1) 463-3048, illetve az (1) 463-3521 telefonszámon, vagy a dekanihivatal@epitesz.bme.hu címen kaphat választ.

2015. 05. 12.

Hírcsoport: