Felhívás Hauszmann-díjra

Hauszmann-érem

A díjra mindazon építészek pályázhatnak, akik diplomatervüket 2012-ben védték meg a BME Építészmérnöki Karán. A pályázóknak meg kell szerezniük annak a tervezési tanszéknek ajánlását, ahol tervüket megvédték.

A pályázatoknak 2012. június 29-én pénteken 12 óráig kell beérkezniük a BME Középülettervezési Tanszék titkárságára (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K.299.).

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

  • Ajánlás és a pályázó adatai (név, telefonszám, postacím, email cím, diplomaterv címe, dátum, tanszék és építész konzulens neve).
  • Kizárólag az eredeti (megvédett) terv részeinek (előtanulmányok, vázlatok, makettfotók, terv) felhasználásával készített, legfeljebb 10 db. A/3 méretű nyomtatott lap, mely a terv megértését lehetővé teszi. A nem összefűzött, de borítóba rendezett lapok legyenek közvetlenül kiállításra alkalmasak, szerepeljenek rajtuk a beazonosításhoz szükséges szöveges információk: név, munka címe, dátum, az adott lap címe.
  • Makett, méretre szabott védődobozban.
  • A benyújtott lapok digitális változata CD adathordozón, a kiadvány elkészítéséhez szükséges minőségben (300 dpi, a/4 méretben, jpg és pdf formátumban). A CD egy publikációra alkalmas portrét (5x5 cm) is tartalmazzon a szerzőről.
  • Minden lapon, maketten, CD-n szerepeljen a pályázó neve.
  •  
  • Évente öt, egyenrangú díj - érem és oklevél - adományozható. A díj odaítélésére építészekből álló bizottság tesz javaslatot, melynek tagjai várhatóan Czigány Tamás, Csomay Zsófia, Getto Tamás, U.Nagy Gábor. A díjat az őszi diplomaátadó ünnepélyen a Kar dékánja adja át. A pályázati anyagból kiadvány és kiállítás  készül. A benyújtott dokumentációkat - a makett kivételével - megtartjuk és archiváljuk.

Balázs Mihály DLA, a Hauszman-díj kurátora

2012. 06. 01.

Hírcsoport: