Diplomadíj 2016 pályázatok

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége Diplomadíj 2016 címen pályázatot hirdet az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben, vagy az alap és mesterképzésben (Bsc/BA és Msc/MA) 2015. év második félévében, vagy 2016. első félévében diplomázott, végzett okleveles építészek, építészmérnökök és építésztervező művészek, terület- és településrendező építészek, belsőépítészek, valamint táj- és kertépítészek számára.

A Diplomadíj pályázaton diplomamunkaként készülő épületterv, belsőépítészeti terv, műemléki épület rekonstrukció terve, terület- és településrendezési terv, táj- és kertépítész tárgyú diplomamunka nyújtható be. A belsőépítész, a műemléki épület rekonstrukció terve, a táj- és kertépítész, valamint a terület- és településrendezési tervezési diplomamunkák Diplomadíj pályázatát a tagozatok külön részletes felhívásban is meghirdetik, de témánként külön eljárásban értékelik és díjazzák.

Pályázni a benyújtott diplomaterv építész, illetve a vonatkozó munkarész A3 lapméretre kicsinyített, szerkesztett változatának beadásával, maximum 6 darab tartósan összefűzött A3 formátumú (420 x 297 mm) lappal lehet. A beadott A3 tervlapok beadandóak digitálisan is ( pdf, pdfa, jpg formátumban) CD-re vagy DVD-re másolva, de egyéb tervlapokat vagy látványterveket lehet mellékletként a hordozóra felmásolni.

A pályázat nyílt, a tervlapokon a pályázó nevét, az intézmény és tanszék és a konzulens nevét, a tervezett épület és a helyszín címét, adatait fel kell tüntetni.

 

A pályázat beadásának helye: Magyar Építészek Háza (1088 Budapest, Ötpacsirta u 2.), Magyar Építész Kamara Titkársága, Földszinti iroda (Ulrich Tamás)

A pályázat beadásának időpontja: 2016. szeptember 5–9. hétfőtől péntekig, 10.00-15.00 között

A pályázatok benyújthatóak személyesen vagy ismerős által, beküldhetőek postai úton, vagy futárszolgálattal is.

 

Építész fődíj: iPod a zsűri által legjobbnak ítélt tervért (a GRAPHISOFT felajánlásával)

További díjak: 4 db ARCAD v.14 Építészeti Tervezőrendszer-program (a DesignSoft Kft. felajánlásával a hatékony tervezésért); pénzjutalmak; építész szakkönyvek

 

A pályázat eredményhirdetését az Építészet Világ Napján, 2016. október 3-án, hétfő délután folyamán tartják a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében. A díjazott terveket kiállításon valamint a kamara honlapján mutatják be.

A Diplomadíjjal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket kizárólag e-mailen, az ulrich.tamas@mek.hu és mek@mek.hu email címekre kérik elküldeni.

 

A pályázati kiíírások letölthetők:

Belsőépítész tagozat kiírása

Műemlékvédelmi tagozat kiírása

Táj- és kertépítész tagozat kiírása

Terület- és településrendezési tagozat kiírása

 

A jelentkezéshez szükséges adatlap innen tölthető le.
 

 

Forrás: A Magyar Építész Kamara honlapja és felhívása

2016. 06. 14.

Hírcsoport: