CAADencia az építészetben

Az Építészeti Ábrázolás Tanszék CAADencia az építészetben címmel nemzetközi workshopot és konferenciát rendez.

A rendezvényre a CAAD szoftverek gyártóinak vezető tagjaival együttműködésben 2016. június 16-17-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán kerül sor.

A rendezvény központi témája az építészek változó szerepe annak tükrében, hogy az információtechnológia mennyire épül be a tervezési folyamatba.

A szakmai cikkekből tartott előadásokon és a gyakorlati műhelyfoglalkozásokon keresztül a szervezőbizottság párbeszédet kezdeményez oktatók, kutatók, gyakorló építészek, doktoranduszok és hallgatók között, akik a számítógéppel segített tervezési módszerekkel és egyéb, az építészeti munkához kötődő informatikai alkalmazásokkal behatóbban foglalkoznak.

A rendezvény első napján (június 16-án, csütörtökön) workshopok lesznek, a második napon (június 17-én, pénteken) pedig konferencia-előadások. A konferenciára eddig 28 országból jelentkeztek. A workshopokon gyakorlati bemutatókon keresztül, a CAAD alkalmazásokból a legfrissebb fejlesztéseket bemutatva a résztvevők az informatika laborban kapnak lehetőséget az új ismeretek elmélyítésére. A parametrikus építészeti tervezés témaköréből különösen nagy érdeklődésre tarthat számot az a workshop, amelyen a Rhino és az ARCHICAD közvetlen összekapcsolása kerül bemutatásra. Ez a programintegráció a következő tanévtől kezdve az informatika laborban is elérhető lesz.

A rendezvény támogatóinak jóvoltából a graduális és DLA/PhD hallgatók a világ bármely részéről kedvezményes részvételi díj befizetése mellett vehetnek részt a workshopokon és a konferencián. Az Építészeti Ábrázolás Tanszék a részvételi díj további 50 %-os mérséklésével kívánja elérhetővé tenni a workshop foglalkozásokat a Kar hallgatói számára. 

A rendezvény honlapja itt érhető el: www.caadence.bme.hu

A részletekről magyarul is kaphatnak információt az érdeklődők: www.caadence.bme.hu/magyarul

Jelentkezni a workshopra és a konferenciára a következő címen lehet: www.caadence.bme.hu/registration

A rendezvény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/148167082236588/

2016. 04. 07.