A BME és a Pro Progressio Alapítvány közös felhívása

Az oktatók, kutatók, hallgatók az alábbi két kategóriában indulhatnak: „A BME 2016. évi legjelentősebb tudományos közleménye” és „A BME legkiválóbb tudományos közleménye 2012-2016”.

A felhívás célja a leginkább elismert tudományos folyóiratokban történő publikációk ösztönzése, illetve a kiváló műegyetemi kutatók további elismerése.

Az első kategóriában  a Science vagy a Nature folyóiratokban idén megjelent vagy elfogadott közlemények szerzőinek jelentkezését, a másodikban pedig a Web of Science-ben található, a legtöbb független hivatkozást elérő publikációt várják. További feltétel, hogy a munka min. 25%-át a BME-vel közalkalmazotti vagy hallgatói jogviszonyban álló személy végezze.

Az első kategóriában várhatóan kettő, a másodikban egyetlen díjat osztanak ki. A döntést a Pro Progressio Alapítvány kibővített kuratóriuma hozza, fenntartva a jogot, hogy valamely kategóriában ne adjon ki díjat vagy átcsoportosítsa azokat. Karonként legfeljebb 1 díjat ítélnek oda, amelyet mindhárom esetben 500-500 ezer Ft összegű ösztöndíj formájában fizetnek ki.

A pályázatokat 2017. február 1-ig a pályázó szerző(k) és a cikk elérhetőségi adataival lehet benyújtani a e-mailen. További információ az eredeti felhívásban olvasható.

Forrás: www.bme.hu

2016. 10. 06.

Cimkék: