Betonkenu féltized

Betonkenu féltized

Idén 5. alkalommal indult az Építészkar csapata a hazai Betonkenu kupán. Az elmúlt években volt, hogy nyertünk, építettünk nagyon jó kenut és kevésbé jót is ( www.betonkenu.blogspot.hu ). Ezúttal két, 6 m hosszú hajó készült el, 3 mm vastag betonból, ponyvazsaluval – eltérő technológiával. Technológiailag és szerkezetileg is izgalmas és tanulságos feladat volt.

A munka Szilárdságtani Tanszék Czakó Adolf Laborjában zajlott, részben az alkotóhéten, illetve a vizsgaidőszak alatt. A versenyen 8 hallgató képviselte a csapatot, a munkálatokban összesen 28 fő vett részt, nagy örömünkre 3 hallgató a trondheim-i NTNU-ról érkezett.
A csapatunk jól szerepeltek a versenyen, melyet június 23-án tartottak a Kopaszi-gáton. A női és a vegyes futamban is előkelő helyen zártunk. Az egyik hajónk a mezőny legkönnyebb kenuja lett, mindössze 49 kg-mal, a másik hajót a ’Legjobb kenu’ kitüntető címmel jutalmazták.

Jövőre az idei tapasztalatok alapján további fejlesztéseket tervezünk – szeretettek várjuk az érdeklődő hallgatókat!

A 2017-es csapat tagjai: Karádi Dániel Tamás, Bathó Botond, Ferenczi Edit, Kulik Benedek, Puskás Levente, Szabó Simon, Szikora Nóra, Torda Viktória, Baranyai Tamás, Kiss Benedek György, Vajk Rita, Hegyi Dezső, Gáspár Orsolya, Sajtos István
A 2017-es kenu építésében részt vett a fentieken kívül: Mallár Máté, Lakatos Anna Mária, Benkovics Márk, Nguyen Thy Nha Vi, Hornyák Gergely, Schoblocher Edina, Rideg Veronika, Bárkányi Gellért Dávid, Horváth Bence, Pribojszki Szabolcs, Szőke Gabriella, Lovas Tamás, Lajtos Levente Zoltán, Bujtás Ádám, Kékesi Lídia, Boros Anna Eszter, Virág Boglárka Virág, Kálmán Zalán Attila, Ingvild Stokke, Runa Sodal, Marte Skibeli

Gáspár Orsolya

A Betonkenu készítését a BME ÉPK Nemzeti Tehetség Program NTP-HHTDK-16-0012 azonosítószámú pályázata támogatta.

2017. 07. 11.

Cimkék: