Berkeley Esszépályázat 2015

Forrás: http://www.berkeleyprize.org/

A Kaliforniai Egyetem Berkeley Környezeti Tervezés Főiskolai Kara meghirdette 2015-ös Esszépályázat-díját hallgatók számára.

Az esszépályázat három kategóriából áll és minden jelenleg nappali, építészmérnöki képzésben részvevő hallgató számára nyitott az akkreditált intézményekből, a világ minden tájáról. A kategóriák: 1. Építészmérnöki képzésen először diplomázó hallgatók, 2. Nem végzett, építészmérnöki képzésben résztvevő hallgatók, 3. Építészmérnöki képzésen diplomázó hallgatók. A nyertesek között 15.000 dollárt osztanak szét.

A Berkeley Hallgatói Tervezési Kiválóság-díjat a Kaliforniai Egyetem Berkeley Környezeti Tervezés Főiskolai Kara Építészmérnöki Tanszéke alapította, hogy támogassa az építészet társadalmi művészetként történő tanulmányozását. Minden évben más, az "épített világ" és az emberek közti kapcsolatokhoz kötődő témában kell írniuk a pályázóknak esszét. Az idei téma: Építészet találkozása a szegénységgel.

A pályázók felvetnek egy kérdést a pályázat honlapján található, kapcsolódó témákban, amelyek megválaszolásához bevehetnek bármilyen építészeti kutatási programot a világ bármely pontjáról az 500 szavas angol nyelvű esszédolgotaba. A pályázó hallgatók dolgozhatnak csapatokban is más, kapcsolódó művészeti vagy tudományos program aktív hallgatóival.

A beérkező esszékből A bíráló bizottság 25 különösen ígéretes írást választ ki. A 25 kiválasztott hallgató vagy hallgatói csapat bejut a döntőbe, amelyben egy 2500 karakterszámú esszét kell már írni a pályázóknak, ismét angolul, még jobban kifejtve témájukat. A bírálók csapata (a pályázat szervezői és meghívott kollégák) kiválasztja az 5-8 legjobb alkotást, és elküldi a végső nemzetközi bírálóbiztottságnak, hogy válassza ki a nyerteseket.

Végül a nyeteseket és az összes döntőst meghívják a Berkeley Utazási Együttműködés pályázatra, amely részletei 2015 tavaszán lesznek elérhetők a szervezet honlapján.
 

Forrás: a Berkeley-díj honlapja

2014. 10. 20.

Cimkék: