Amerikai ösztöndíjprogram hallgatók számára

2015. október 27-én, kedden 17:15-kor tájékoztatót tart Dr. Kovács Sándor professzor a Washington University In St. Louis (WUSTL ) és a Mcdonnell Scholars Academy
ösztöndíjprogramjáról. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A Mcdonnell Scholars Academy programot a WUSTL és a McDonnell alapítvány indította el azzal a céllal, hogy nem amerikai hallgatók számára lehetővé tegye PhD és MSc/MA tanulmányok végzését a Washington egyetemen. A WUSTL 26 egyetemmel kötött megállapodást arról, hogy MSc vagy BSc oklevelet szerzett hallgatóik pályázhatnak a programra, ezek között szerepel a BME is. Felvétel esetén a PhD vagy MSc/MA tanulmányok minden költségét, az ösztöndíjat és évente egy haza- és visszautazás útiköltségét fizeti az alapítvány. A BME-ről eddig ketten nyerték el a McDonnell Scholar címet és támogatást, egyikük 2014-ben PhD fokozatot szerzett, másikuk jelenleg folytatja doktori tanulmányait.

Az Schay Teremben (F Épület, I. Lépcsőház I. Emelet) megrendezett tájékoztatón Kovács Sándor professzor – aki a WUSTL műegyetemi nagykövete – ismerteti a programot, a pályázás feltételeit, és válaszol az érdeklődők kérdéseire. Javasoljuk, hogy a tájékoztató előtt látogassák meg a Washigton Egyetem és a McDonnell Scholars Academy honlapját: www.wustl.edu és mcdonnell.wustl.edu.

 

 

2015. 10. 20.