2020 Surrey pályázati kiírás

Az University of Surrey-n 1963-ban alapították a Spatial Structures Research Centre-t, mely azóta is aktív szerepet vállal a térbeli szerkezetek fejlesztésében és népszerűsítésében. 2020-ban az egyetem ad otthont az IASS (International Association of Shell and Spatial Structures) rangos éves nemzetközi konferenciájának, valamint ehhez kapcsolódóan kerül megrendezésre a kutatóintézet szervezésében a 7. International Conference on Spatial Structures is.

Ez alkalomból nemzetközi, nyílt tervpályázatot hirdettek, melynek célja olyan kültéri installáció tervezése, mely méltó emléket állít ennek a különleges alkalomnak.

A BME Építészmérnöki Kar (Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszék, valamint a Középülettervezési Tanszék) szervezésében megvalósuló kari forduló célja, hogy a legígéretesebb tervet kiválassza, illetve a nyertes pályamű részvételét a nemzetközi pályázaton támogassa.

A pályázat témája: maximum 6*6*6 m befoglaló méretű térbeli installáció, mely a fenti részletes kiírás szerint koncepciójában megidézi a térbeli szerkezeteket.

A pályázat beadási határideje 2020.02.20. 12 óra

A részvétel feltételei:

- A pályázaton a részvétel ingyenes.
- A pályázatot angol nyelven kell benyújtani.
- A benyújtott anyagnak meg kell felelni a hivatalos pályázati kiírásban foglalt szempontoknak (ld. fenti link).
- A pályázat titkos, a pályaműveket ezért jeligével kérjük ellátni, a pályázók nevét, elérhetőségét tartalmazó lezárt borítékot a pályázathoz mellékelni kell.
- A pályázók vállalják, hogy sikeres pályázat esetén a bíráló bizottság esetleges javaslatai alapján indokolt esetben kis mértékben módosítják a leadott anyagot, legkésőbb 2020. február 26-áig, valamint a beadott pályaművön a BME, a Kar és a szervező tanszékek nevét és logóját feltüntetik.

2020. 02. 05.

Hírcsoport: