2016. évi Szakirány-becsatlakozási Tájékoztató

A 2015/16-os tanévben a szerkezeti szakirányon a 83 meghirdetett helyre 29 fő került be. Tekintettel a kapacitásszámra, azok a hallgatók, akik  egy félévvel később teljesítik az adott követelményeket, becsatlakozhatnak a szakirányra. A tervezői szakirányon a teljes kapacitásszám betelt, becsatlakozásra nincs lehetőség.

A BME Építészmérnöki Kar

2016. évi Szakirány-becsatlakozási Tájékoztatója

2016.06.13.

 

Tájékoztató és Felhívás a Szakirány-becsatlakozáshoz a 2015/16 tavaszi félévben

 

A 2015.10.08.-án meghirdetett kapacitásszámok szerint a szerkezeti szakirányon a 83 meghirdetett helyre 29 fő került be. A szabályzat 3. §. 5. pontja szerint: “Amennyiben a hallgató egy félévvel később teljesíti az adott követelményeket, de a mintatanterv és a kapacitásszám lehetővé teszi, becsatlakozhatnak a szakirányra.” – így a becsatlakozási kapacitásszám: 54 fő. A tervezői szakirányon a teljes kapacitásszám betelt, becsatlakozásra nincs lehetőség.

A jelentkezési feltételek, az elbírálás rendje és adminisztrációja megegyezik a 2014 ősszel meghirdetettekkel, kivéve az alábbiakat:

a) A Kari Tanács 2016.03.30.-i döntése alapján a Dékán a jelen Szakirányválasztási-becsatlakozási időszakra a 3,5 átlagra vonatkozó kritériumkövetelményt hatályon kívül helyezi.

b) Jelentkezési lap leadása a dékáni hivatalban

A szakirány becsatlakozásra való jelentkezés határideje 2016. június 30. csütörtök, 12:00. A jelentkezés a jelen tájékoztató mellékletét képező, két példányban kinyomtatott, értelemszerűen kitöltött és aláírt jelentkezési lappal történik, melyet a Dékáni Hivatalban, hivatali időben kell leadni a megadott határidőig. A leadáskor a Hivatal munkatársa a lap másolatán igazolja annak átvételét, és azt a hallgatónak visszaadja.

c) A szakirány szempontjából releváns adatok összegyűjtése és igazolása

A szakirány becsatlakozáskor a hallgató szempontjából lényeges tanulmányi eredményeket a hallgatónak kell a Neptunból leszűrnie és a kari honlapon elérhető excel táblázatba beírnia. A kitöltött excel táblázatot a hallgatónak a Neptunban megjelölt elsődleges e-mail címéről kell elküldenie a dszanto@epitesz.bme.hu címre a jelentkezési lap leadását megelőzően. A jelentkezési lapon csak a szakirány szempontjából releváns összpontszámot kell feltüntetni. A hallgató aláírásával elfogadja, hogy elfogadja az általa megadott és hitelesített pontszámok alapján történő sorrendbe állítást a jelentkezők között.

d) A sorrend kihirdetése

A jelentkezők sorrendjéről és a becsatlakozásról szóló döntés 2016. július 6. szerda 18:00-ig kerül kihirdetésre. A hallgatók értesítése a Neptun üzenetben történik. A kihirdetett felvételi sorrenddel kapcsolatos felszólalásra a jelentkezőnek a Neptun rendszerben benyújtott 999-számú, az oktatási dékánhelyettesnek címzett kérvényen van lehetősége (megfelelő indoklás mellett) 2016. július 13. szerda 12:00-ig bezárólag. Vitás esetekben a KTB rendkívüli ülésén dönt a felvétel, elutasítás vagy sorrend kérdésében. A véglegesített szakirány felvételi eredményről a Dékáni Hivatal értesíti a hallgatókat és ennek alapján a Neptunban beállítja a megfelelő képzési kódot 2016. július 22. 16:00 óráig.

A Tájékoztatót összeállította:

 

                                                                                       Dr. Nemes Gábor

                                                                                       okt. dékánhelyettes

Aktuális

⚡️TDK - Évindító - 2024. április 17.⚡️Az 2024-es Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia hagyományos Évindító napját 2024. április 17-én szerdán 17 órai kezdettel tartjuk Teams-en keresztül.❗️Link 👉 tinyurl.com/EPKTDK2024indito❗️Mindenkit szeretettel várunk! ... See MoreSee Less
View on Facebook
📍 Pécsi Eszter alkotói ötletpályázat 📍Célunk, hogy olyan alkotás és/vagy installáció szülessen, amely Pécsi Eszter örökségére, a Pro Progressio Alapítvány középiskolai tanároknak kiírt pályázatára, a díjazottakra és a Műegyetem értékeire, az egyetemen folyó kutatómunkára reflektál.A BME Központi épület K I. 95. termét 2020-ban nevezték el Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről.A pályamunkákat két kategóriában várjuk:📐1. Pécsi Eszter életét bemutató elem📏2. A díjat évről évre elnyerő pedagógusok megjelenítése. A díjazott tanárok nevének/intézményének olyan formában történő megörökítése a teremben, mely minden évben lehetővé teszi a névsor kiegészítését.📆Regisztrációs határidő: 2024. április 15.📝Regisztrációs link itt érhető el 👇 forms.office.com/e/xMuy0x2H03⏳Beadási határidő: 2024. május 15.Bővebben az alkotói ötletpályázatról itt olvashattok 👉epitesz.bme.hu/portfolio/pecsi-eszter-alkotoi-otletpalyazat/ ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.