2015. évi TDK konferencia

2015. november 17-én rendezik meg a 2015. évi Tudományos Diákköri Konferencia előadás-napját. A BME ÉPK TDK-zó hallgatói 63 pályamunkát mutatnak be előadás és prezentáció formájában. Idén 11 tematikus szekcióban versenyeznek a pályamunkák a kiemelt díjazásért és az OTDK-részvételért.

2015. november 17-én rendezik meg a 2015. évi Tudományos Diákköri Konferencia előadás-napját. A BME Építészmérnöki Karának TDK-zó hallgatói 63 pályamunkát mutatnak be előadás és prezentáció formájában. Idén 11 tematikus szekcióban versenyeznek a pályamunkák a kiemelt díjazásért és az OTDK-részvételért.

2015. október 29-ig 63 pályamunka került véglegesen beadásra a szeptember közepén regisztrált 72 nevezésből. Az Építészmérnöki Kar 96 hallgatója által készített alkotások és tudományos dolgozatok 11 tematikus szekcióba kerültek besorolásra, ahol elismert szaktekintélyekből és fiatal kutatókból összeállított zsűrik előtt mutathatják be pályamunkájukat. A hallgatók munkáját a Kar 47 oktatója segítette tudományos témavezetésével, illetve alkotóművészi konzultációival.

Az alkotásokból rendezett kiállítások már megnyitottak: 2015. október 29-én a K210-ben az „Identitás és kultúra” Építőművészeti Szekció kezdte a sort, majd 2015. november 4-én a Képzőművészeti kiállítás nyílt meg a Rajzi Galériában.

A szekciórendezvényeken a zsűri munkájában 43-an vesznek részt, a minőségi bírálatokat és értékelést a szakterületek elismert személyiségei vezetik. Idén a zsűrik munkáját minden szekcióban az Egyetemünktől független elnök személye teszi még hitelesebbé.

2015. november 17-én a prezentációkkal 15-20 percben nyílik lehetőség a pályamunkák lényegének bemutatására, a zsűri által felmerült értelmezési kérdések megvitatására. A szekciók beosztásáról, az előadások pontos menetéről az egyetemi TDK honlapon és a tanszéki hirdetőkön lehet tájékozódni.

A programfüzet áttekintést ad erről a sokrétű munkáról. A KTDT vezetése és a szekciószervezésben jelentős feladatot vállaló tanszéki szekciótitkárok nevében is szeretettel várunk minden érdeklődőt az előadás- és alkotás-prezentációkra.

A konferenciaév díjkiosztóval egybekötött ünnepélyes zárására 2015. november 17-én 17 órától kerül sor a K275 kari előadóteremben Molnár Csaba DLA dékán elnökletével.

 

A Kari Tudományos Diákköri Tanács nevében élményekben gazdag és sikeres előadásnapot kívánunk – legfőképp a TDK-zóknak!

Aktuális

CÉH Alapítvány – 2024 Nyári Egyetem ▪️A szakmai workshop kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy bővítsétek, illetve elmélyítsétek tudásotokat az építőipari digitalizáció és fenntarthatóság témakörében, illetve elsajátítsák a munka világában hasznos készségeket.▪️Az építőipar óriási változáson megy át, ez ad aktualitást ennek a programnak. ⏳Az esemény időpontja: 2024. augusztus 26 – 30.🏛Helyszín: Budapest és környékeA pályázat feltöltési oldala itt érhető el.👇bit.ly/3U8F8aMTovábbi információkért látogassatok el az alábbi oldalra.👇www.ceh.hu/hu/alapitvany ... See MoreSee Less
View on Facebook
‼️A Pécsi Eszter ötletpályázat beadási határidejét meghosszabbítottuk‼️Az új határidő: 2024. május 31.Az ötletpályázat konzultációs időpontja: 2024. április 30. 14:00. Helyszín: Pécsi Eszter terem, K épület, I. 95.Regisztrációs link itt érhető el 👇forms.office.com/e/xMuy0x2H03 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Pályázati felhívás a Pécsi Eszter tanári díj elnyerésére!⏳A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. május 31.A díj alapításával és a díj elnevezésével az alapítvány elismerésben szeretné részesíteni azokat a kiemelkedő középiskolai pedagógusokat, akiknek meghatározó szerepük van tanítványaik pályaválasztásában és egyetemi tanulmányokra történő felkészítésében, valamint ösztönözni és bátorítani kívánja a középiskolás lányokat a műszaki és természettudományi pályák választására, példaképül állítva számukra Pécsi Eszter életútját.A teljes pályázati kiírás az alábbi linken érhető el. 👇proprogressio.hu/wp-content/uploads/2024/04/pecsi_eszter_palyazati_felhivas_final_vegleges.pdf ... See MoreSee Less
View on Facebook

Támogatás

Támogassa a műegyetemi építészképzést a kari alapítványon keresztül.