Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék

Innováció, oktatás, tervezés – a HENN iroda negyven éve

Gunter Henn, a drezdai egyetem tanszékvezetője, a nemzetközi Henn Architekten építésziroda alapítója tart angol nyelvű előadást  2015.november 4-én, szerdán 17 órakor a K275-ben Az Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezés Tanszék és az Építőművészeti Doktori Iskola meghívására.

2015. 11. 02.

Újra az örökkévalóság horizontján

Az Ipari és Mezőgazdasági Épü­let­tervezési Tanszék pályá­zatán nyert építész­hallgatók 2015. jú­ni­us 4-én, csütörtökön 15 ó­rá­tól a K255-ös teremben Újra az örökké­valóság horizontján... Hassan Fathy építészete egy sokrétű kultúrtájon címmel beszámolót tar­tanak a pályázathoz kap­cso­lódó nem­zet­­közi work­shop és egyiptomi terep­munka eddigi főbb, előzetes eredményeiről.

2015. 06. 03.

Konferencia a szocializmus ipari örökségéről

A TICCIH/ICOMOS Ipari Örökség Szakbizottság és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszéke A szocialista korszak ipari öröksége – Értékek és hasznosítás címmel konferenciát szervez.

2015. 02. 19.

Jégkorongcsarnok

Helyszín: 
Svájc - Zürich
A diplomaterv készítője: 
Gór Ferenc
2013

"A Zürichben eltöltött félévem során kezdtem el foglalkozni a Dolder Műjégpálya valós szituációjával. A jelenlegi különálló, leromlott állapotú kiszolgáló épületek 80 év additív hozzáépítései során egy létező, és még hiányos helyiségprogram hatását keltik, mely rendezésre, tömegre vár."

Sportközpont

Helyszín: 
Nagykanizsa
A diplomaterv készítője: 
Silló Dániel
2012

A nagykanizsai Olajbányász Sporttelep újjáélesztése a témája Silló Dániel diplomatervének, aki a leromlott állagú épületekkel rendelkező helyszínre egy többfunkciós létesítmény nagyvonalú koncepcióját vázolta fel, amely magában foglalja a meglévő szabadtéri sportpálya lelátójának lefedését és egy új köztér kialakítását is.

Feliratkozás Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék csatornájára