A Kar tanszékein készült diplomatervek

A diplomaterv készítője: Gór Ferenc
Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék
2013

"A Zürichben eltöltött félévem során kezdtem el foglalkozni a Dolder Műjégpálya valós szituációjával. A jelenlegi különálló, leromlott állapotú kiszolgáló épületek 80 év additív hozzáépítései során egy létező, és még hiányos helyiségprogram hatását keltik, mely rendezésre, tömegre vár."

Helyszín: Svájc - Zürich

A diplomaterv készítője: Biri Balázs
Középülettervezési Tanszék
2013

A természet és az ember egy érdekes közös alkotása található itt. A domboldalon sorakozó kőfejtők mellett, a tufába vájt pincesorok adnak erős karaktert a területnek. A tervezési terület két részből áll, egy külső és egy belső felhagyott bányaudvar, körbe 3-18 méteres függőleges sziklafalakkal. A hely egy hosszú folyamat eredménye. A természet által létrehozott domborzatból az ember kiharapott egy darabot, hogy máshol építsen belőle.

Helyszín: Eger

A diplomaterv készítője: Ferenczi Huba
Lakóépülettervezési Tanszék
2013

Egy többgenerációs fórum, agora a témája Ferenczi Huba diplomatervének, aki egy szociológiai kutatással egybekötött, több épületegységből álló kisvárosi szövet tervét, elképzelését vázolta fel.

Helyszín: Budapest

A diplomaterv készítője: Balogh Boglárka
Urbanisztika Tanszék
2013

Nem hétköznapi helyszínt választott Balogh Boglárka a helyi növényállomány védelmére. Az elhagyott katonai épület és a csatlakozó óvóhelyek valósággal életre keltek a keze alatt, ahogyan a létesítendő Génbank és növényi diverzitás központ funkciói a helyükre kerültek.

Helyszín: Miskolc-Tapolca

A diplomaterv készítője: Csikai Barna
Építészettörténeti és Műemléki Tanszék
2012

Portugáliában eltöltött féléve inspirálta Csikai Barnát diplomaterve helyszínének kiválasztásában: Viana do Costelo város kikötőjébe tervezett egy toronyépítményt, amelynek a tetejére helyezett kávézóból pazar kilátás nyílik az idelátogatók számára.

Helyszín: Portugália - Viana do Costelo

A diplomaterv készítője: Silló Dániel
Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék
2012

A nagykanizsai Olajbányász Sporttelep újjáélesztése a témája Silló Dániel diplomatervének, aki a leromlott állagú épületekkel rendelkező helyszínre egy többfunkciós létesítmény nagyvonalú koncepcióját vázolta fel, amely magában foglalja a meglévő szabadtéri sportpálya lelátójának lefedését és egy új köztér kialakítását is.

Helyszín: Nagykanizsa

A diplomaterv készítője: Kohout Dávid
Középülettervezési Tanszék
2012

Külföldi gyakornoki munkája során szembesült Kohout Dávid az üres irodaépületek úrjahasznosítási lehetőségeivel.

Helyszín: Budapest

 

Cimkék: